США закликають Україну провести глибокі і ефективні реформи для вступу в НАТО.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Те, що на офіційному вебсайті НАТО у мовному меню поряд з англійською, французькою i російською мовами з’явилась ще й українська мова, це дуже приємно. (https://www.nato.int/cps/uk/natohq/index.htm) Але цей красивий жест з боку апарату штаб-квартири НАТО зовсім не означає, що Україна вже однією ногою переступила порiг Альянсу. Ба, навіть, навпаки. Сьогодні Сполучені Штати знову закликали офіційний Київ реалізувати глибокі та всебічні реформи, щоби відповідати західним стандартам для членства в НАТО.
З відповідною заявою виступив сьогодні (6 квітня) у Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс.
“Чинна адміністрація США прагне до того, щоби двері НАТО залишалися відкритими для кандидатів, коли вони будуть у змозі виконати зобов’язання щодо членства та сприяти безпеці в Євроатлантичному регіоні”, – зауважив представник американського відомства.
“З огляду на це ми продовжуємо закликати керівництво України провести глибокі, всебічні та своєчасні реформи, необхідні для побудови більш стабільної демократичної, процвітаючої та вільної країни. Ми підтримуємо зусилля України щодо просування верховенства права, підтримуємо реформи для економічного зростання, і, звичайно, продовжуємо підтримувати нашого партнера, Україну, в її протистоянні російській агресії”, – наголосив речник Держдепартаменту США.
Залишилось запитати у президента України: месидж Вашингтона зрозумілий? Якщо – так, то вперед!
Ned Price, Department Spokesperson:
На зображенні може бути: 1 особа та стоїть
 
 
 
 
 
 

peredplata