Дипломатична ізоляції Росії триває

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Після гучного ляпаса Сєргею Лаврову з яким відмовились зустрічатиь усі його колеги, окрім глави МЗС Китаю, наступний дипломатичний ляпас членам російської делегації у ПА ОБСЄ завдала Польща і відмовила у наданні членам делегації віз на в’їзд у Польщу.
Російська делегація не візьме участі в осінній сесії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), яка має відбутися наступного тижня у Варшаві, оскільки Польща відмовила її членам у візах. Про це розповів перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров, повідомляє CNN.
“На жаль, ми отримали обурливу відповідь від голови польської делегації в Парламентській асамблеї ОБСЄ пані Бартус, яка буквально заявила, що не бачить можливості участі російських та білоруських представників в осінній сесії ПА ОБСЄ у Варшаві”, – сказав Джабаров під час засідання парламенту. Він процитував голову делегації Польщі у Парламентській асамблеї ОБСЄ Барбару Бартус, яка сказала, що допуск російської делегації “порушить принцип солідарності з Україною”.
“Ми очікуємо, що аналогічна проблема з обмеженням доступу членів нашої делегації на заходи асамблеї може повторитися в лютому, коли планується зимова сесія у Відні, а також наступного липня у зв’язку з річною сесією в Канаді”, – вважає Джабаров. Раніше російським дипломатам відмовили у візах для відвідин липневої сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ у Великій Британії.
Засідання ПА ОБСЄ має відбутися з 24 по 26 листопада у Варшаві у будівлі польського парламенту у Варшаві. Постійний комітет, як очікується, ухвалить поправки до регламенту, які дозволять зупиняти дії мандата держави-учасниці в органах Парламентської асамблеї.
“Прийняття подібної поправки націлене проти участі нашої країни в цій міжнародній організації”, – вважає Джабаров.

peredplata