Які професії здобули буковинці у навчальних закладах служби зайнятості 

У цьому році на Буковині здобули нову професію та підвищили кваліфікацію у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості  (далі – ЦПТО) 236 безробітних.  Серед них 72 жінки, 6 осіб з інвалідністю,  124 особи  віком від 45 років. 

«Щоб бути конкурентоспроможними на ринку праці та відповідати вимогам роботодавців зареєстровані безробітні мають можливість безкоштовно під замовлення роботодавця або самозайнятість освоїти нову професію, здійснити перепідготовку або підвищити кваліфікацію. За 7 місяців цього року кількість осіб, які навчалися в ЦПТО зросла в 1,3 рази у порівнянні із минулим роком. Більшість слухачів із Заставнівського району, м.Новодністровськ, Хотинщини, м.Чернівці, двом наймолодшим  –  19 років. Один з них здобув професію електрогазозварника, інший пройшов перепідготовку на бармена», – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Буковинці  здобули професії електрогазозварника, бармена, перукаря, кухаря та  адміністратора. Також безробітні підвищували кваліфікацію за програмами «Догляд за садом у зимовий період», «Створення тривимірної графіки у програмі «Autodesh 3 ds Max», «Сучасні технології та устаткування для виготовлення, формування та різання цегли», «Безпечні методи роботи у будівельній галузі», «Безпека праці під час перевезення вантажів важким вантажним транспортом», «Технологічні процеси виготовлення керамічних виробів», «Посадка лісових культур та догляд за ними».

Сектор інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості.

 

peredplata