У Чернівцях обговорювали ситуацію з безпритульними тваринами

Ситуацію з безпритульними та домашніми тваринами обговорили під час воркшопу в рамках проекту “Розвиток гуманної громади міста Чернівці”.

Завданням воркшопу була організація обговорення з представниками громади міста ситуації з безпритульними та домашніми тваринами задля визначення основної проблеми, її наслідків та причин саме для Чернівців. На заході були присутні мешканці міста, представники громадських організацій, волонтери, громадські активісти, представник  депутатського корпусу, представники патрульної поліції, власники тварин, кінологи, ветеринари.

Допомагали модерувати захід юристи-медіатори “Буковинського центру медіації”. В якості спостерігачів, долучалися онлайн також представники фонду FourPaws з Бельгії та Румунії, зоозахисники з Молдови, які теж шукають для себе шляхи вирішення цієї проблеми і хотіли б реалізувати подібний проект в Кишиневі.

Після жвавої дискусії учасники погодились , що основною проблемою для міста – є відсутність системного бачення та підходу, який може бути напрацьований шляхом створення стратегічного документу у формі цільової програми. Пізніше в групах, як в живому форматі, так і онлайн, учасники воркшопу працювали над створенням “Дерева проблем”, із визначенням наслідків (гілки дерева) та причин (коріння дерева), після чого презентували назагал свої напрацювання.

Для участі у наступному воркшопі необхідно зареєструватись: електронна адреса community.engagement.cv@gmail.com або ж зателефонувавши регіональному координатору проекту в Чернівцях Гошовська Антоніна +380975300538, +380503748710 (viber)

peredplata