Буковинцю, який за хабар намагався перетнути кордон, загрожує 4 роки тюрми

Чоловік призивного віку запропонував гроші інспектору прикордонної служби, щоб безперешкодно перетнути кордон на виїзд з України. За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження, зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 4 років.
Про це інформує Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
Співробітники Чернівецького районного управління поліції задокументували факт надання неправомірної вигоди 2 березня. 47-річний житель села Тереблече пішки прибув до контрольно – пропускного пункту «Порубне» та надав інспектору прикордонної служби 500 євро за сприяння у безперешкодному перетині державного кордону. 
 
Слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури вже повідомили чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. 
Правоохоронці затримали порушника в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.   
Також поліцейські звернулися до суду з клопотанням про обрання буковинцю запобіжного заходу – тримання під вартою.
Довідково: Згідно Указу Президента України В. Зеленського № 64/2022 від 24 лютого 2022 року у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, введено в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб. На період дії правового режиму воєнного стану чоловікам – громадянам України, віком від 18 до 60 років, обмежено виїзд за межі України.
 
 

peredplata