Вчіть слова «репарації» та «контрибуції» — Зеленський звернувся до росіян

Сьогодні, 3 березня, звернувшись до росіян Президент України Володимир Зеленський наголосив, що РФ відшкодує всі збитки, які завдала Україні.

Про це він повідомив у своєму зверненні.

Ми відновимо кожний будинок, кожну вулицю, кожне місто. І говоримо Росії: вчіть слова “репарації” та “контрибуції”. Ви відшкодуєте усе, що зробили проти України. В повному обсязі. А тих, хто загинув – ми не забудемо”, – наголосив він.

Зеленський заявив, що наразі росіяни руйнують українці міста та вбивають людей, відбираючи все, що для нас цінне та важливе.

Ви відрізаєте мирним мешканцям України електрику, воду, опалення. Ви залишаєте людей без їжі та ліків. Ви розстрілюєте маршрути, за якими можна провести евакуацію”, – акцентував він.

За його словами росіяни вже використали усю зброю проти українців.

Немає такої зброї, яку ви не використали б проти українців. А тепер ви виходите і розповідаєте своїм пропагандистам, що ви збираєтесь послати в Україну так звані гуманітарні колони”, – акцентував Зеленський.

Він додав, що тепер Росія не зможе врятуватися, адже мільйони людей її проклинають.

Запамʼятайте, безбожники: Коли мільйони людей проклинають, вам нічим рятуватись”, – констатував Зеленський.

Наразі українці в усіх регіонах, які обпалені війною, отримають від влади усе необхідне. Зокрема координаційні штаби працюють на повну, а справжні гуманітарні вантажі – в дорозі.

ДОВІДКА. Контрибуція – примусові післявоєнні виплати, які сплачує держава, що зазнала поразки у війні, державам, які перемогли.

Репарація — повне або часткове відшкодування збитків державою, що розпочала агресивну війну.

peredplata