Повідомлено про підозру буковинцю, який сприяв  військовозобов’язаним громадянам України у незаконному перетині держкордону

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру буковинцю, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, достовірно знаючи, що в умовах воєнного стану чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено покидати межі України,28-річн ий житель Дністровського району налагодив злочинну схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України. За винагороду у сумі 3 500 доларів США з особи обіцяв військовозобов’язаним громадянам України з міста Києва, Дніпропетровської та Київської областей організувати та переправити їх через державний кордон України поза пунктами пропуску.

02 березня 2022 року він організував перевезення 8 громадян до ділянки державного кордону України у напрямку Республіки Молдова, що розташована між населеними пунктами м. Сокиряни та с. Гвіздівці Дністровського району Чернівецької області. Вказані особи були викриті військовослужбовцями державної прикордонної служби України.

Наразі вирішується питання щодо обрання організатору незаконної схеми запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Встановлюються інші причетні до злочину особи.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за оперативного супроводу відділу міграційної поліції ГУНП у Чернівецькій області та головного оперативно-розшукового відділу 31 прикордонного загону.

peredplata