Грозєв: Абсолютно впевнений, що у Кремлі паніка і цапів-відбувайлів шукають

У Росії вже шукають “цапа-відбувайла”, винного у провалі бліцкригу в Україні. Про це в інтерв’ю головній редакторці інтернет-видання “ГОРДОН” Олесі Бацман сказав болгарський журналіст, головний розслідувач міжнародної групи Bellingcat Христо Грозєв.
“Я так розумію, що [міністра оборони Сергія] Шойгу зараз хочуть зробити цапом-відбувайлом?” – запитала журналістка.

“Так, я чув ці чутки. Але, чесно кажучи, немає в мене першоджерела, тому не можу сказати. Когось вони мають зробити цапом-відбувайлом. Це не питання. Тут тільки питання: Шойгу це буде чи, там, шеф ГРУ? Від початку війни з Україною [з 2014 року] троє людей у ГРУ, скажімо, померли. Ось зараз, можливо, ще одна пропаде або на неї звалять провину”, – припустив Грозєв.

Якщо піде Шойгу, то це буде дуже важливий сигнал, вважає він.

“Якщо на нього звалять, то це означає взагалі повний колапс серед еліти. Тому що найближчий напарник [президента РФ Володимира] Путіна, який приймав його шалені ідеї та накази, – це все-таки був Шойгу. Це не [глава МЗС Сергій] Лавров, це не якийсь [прессекретар Путіна Дмитро] Пєсков, це Шойгу. Якщо він від нього звільниться, то не залишиться нікого з божевільних мілітаристів, котрі йому підігрують”, – вважає журналіст.

Він сказав, що через ситуацію в Україні російська верхівка панікує.

“Я абсолютно впевнений, що зараз у Кремлі паніка. Це моя особиста оцінка. Але я не бачу гіпотез, через які вони не те що задоволені, через які вони приймають ці факти [щодо провалу в Україні]… Тобто зараз цапів-відбувайлів точно шукають”, – переконаний Грозєв.

Він вважає, що наближені передають Путіну не всю інформацію щодо ситуації в Україні.

“Я зараз боюся, що, можливо, якби правильною була доповідь до Москви, що відбувається, вони відмовилися б узагалі [від продовження війни] – і пішли б на переговори з позицією української сили… А зараз, якщо Путіну доповідають якусь розмальовану картину, він може вважати, що вони попереду”, – наголосив журналіст.

Джерело: https://gordonua.com

peredplata