За день на Маріуполь скидають від 50 до 100 авіабомб, ситуація критична – міськрада

У Маріуполі Донецької області критична ситуація, місто вже 16 діб перебуває у блокаді. Російські окупанти протягом дня в середньому скидають на місто від 50 до 100 авіабомб.

Про це розповіли у міській раді.

«Ситуація у Маріуполі критична. Місто в блокаді вже 16 діб, понад 350 тисяч маріупольців продовжують ховатися в укриттях та підвалах від безперервного обстрілу з боку російських окупаційних військ. У середньому на добу на місто скидається від 50 до 100 авіабомб. Руйнування колосальні, за попередньою оцінкою, близько 80% житлового фонду міста зруйновано, з них майже 30% – не підлягає відновленню», – повідомили у міськраді.

На околицях міста йдуть бої. Але останні два дні маріупольці почали виїжджати на особистому транспорті – у бік Бердянська та Запоріжжя. Загалом із міста виїхали близько 6,5 тисяч автомобілів, близько 30 тисяч людей.

У міськраді нагадали, що вчора внаслідок бомбардування було знищено Драматичний театр та будівлю басейну «Нептун». Там від обстрілу постійно ховалися мирні жителі. Зараз триває розбір завалів та порятунок людей.

Сьогодні вранці стало відомо, що в укритті під драмтеатром уціліли людей. Врятувати вдалося вже 130 осіб.

13 березня у міськраді повідомили, що за час війни з Росією у Маріуполі загинули вже 2187 мирних мешканців. Проте радник мера вважає, що кількість жертв значно перевищує офіційні підрахунки та може досягати 20 тисяч.

Джерело: Слово і Діло

 

peredplata