Більш як 20 підприємств з зони бойових дій, планують перенести свої потужності на Буковину

Більш як 20 підприємств, котрі працювали в зонах активних бойових дій, планують перенести свої потужності на Буковину.
Вони вже заповнили відповідні заявки, наразі тривають перемовини. Виробництва можуть переїхати у рамках програми Міністерство економіки України з релокації.
«Підприємствам, які планують переміститися до безпечних західних областей, держава допомагає віднайти приміщення, перевезти обладнання та розселити персонал. Якщо умови, що ми їх можемо запропонувати в області, влаштують компанії, вони переїдуть сюди», – пояснив в. о. директора Департамент регіонального розвитку Чернівецької ОДА Валентин Дунаєвський.
За його словами, нині переїхати на Буковину виявили бажання підприємства, що виготовляють одяг та текстиль, пластмасові вироби, декоративний тиньк, харчові суміші, лікарські засоби та засоби медичного призначення, високовольтне обладнання, продукти, а також IT-компанії та розробники програмного забезпечення. Якщо вдасться узгодити із ними переміщення, область отримає близько двох тисяч робочих місць.
Водночас низка підприємств уже розпочала перевозити свої потужності в область. Це виробники реагентів для очищення води, меблів, автоматичних камінів, IT-компанії. Вони працюватимуть у Чернівцях, Вижницькій, Хотинській, Сокирянській громадах.
📌 Буковинців, котрі мають приміщення, де можна було б розмістити виробництво, закликають надати їх для релокації підприємств з інших областей. Для цього власникам площ слід звернутися за номером:
☎️ +380(97) 647 46 04

peredplata