На Буковині затримали двох адвокатів, які з підробленими довідками намагались виїхати за кордон

Підробка довідок про виключення з військового обліку за станом здоров’я – на Буковині повідомлено про підозру двом адвокатам.

Про це інформує Чернівецька обласна прокуратура. 

Керівник Чернівецької обласної прокуратури повідомив про підозру двом адвокатам Ради адвокатів Вінницької області, які при спробі перетину держкордону, пред’явили підроблені довідки про виключення з військового обліку за станом здоров’я (ч. 3, ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, достовірно знаючи, що в умовах воєнного стану чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено покидати межі України, адвокати намагались покинути територію України через МПП «Порубне» у Чернівецькій області пред’явивши працівникам прикордонної служби для перевірки довідки з явними ознаками підробки про те, що не підлягають військовій службі за призовом під час мобілізації. Особи були затримані у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.

 

peredplata