Війна перекреслила його мрії: на Снятинщині попрощалися з молодим воїном.

Андрію Луканюку із села Горішнє Залуччя було тільки 23 роки, загинув 15 березня.

У селі Горішнє Залуччя на Снятинщині 22 березня попрощалися із Героєм України – Андрієм Луканюком, якому було тільки 23 роки й так багато мрій, надій та сподівань. На жаль, не судилося їм здійснитися, бо жорстока війна перекреслила усе, повідомляє пресслужба Коломийської єпархії, пише ПІК.

DSC 4324 scaled

Преосвященний владика Василій звершив чин похорону за Героєм України – Луканюком Андрієм. Йому співслужило чисельне духовенство Снятинського та Заболотівського протопресвітеріатів.

 

Звертаючись до згорьованих рідних, владика Василій сказав:

«Ніхто не сховається в жодному бункері та не уникне відповідальності перед нашим Творцем за смерть воїнів української армії. Навіть, якщо знищать всі наші українські собори і храми, то не зможуть знищити віри, переданої нам Володимиром Великим!”.

Владика Василій наголосив:

“Земляки й односельчани дякують Андрію Луканюку за складену жертву своїм життям. Він залишається у пам’яті батьків, своїх односельчан, побратимів і для земляків та молоді, як добрий приклад до наслідування. Снятинщина пишається ним, бо він підніс синьо-жовтий прапор і хрест віри вище за вороже знамення”.

DSC 4247 scaled

Більше фото переглядайте тут.

Світлини: Микола Врубель.

peredplata