У Чернівецькій області поліцейські повідомили про підозру двом харків’янам, які намагалися перетнути державний кордон з підробленими документами

Ухилянти мали намір пройти прикордонний контроль на україно-румунському кордоні з фальшивими документами. За скоєне чоловікам загрожує покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Учора, 22 березня, в селі Тереблече на території КПП «Порубне» співробітники прикордонної служби викрили двох жителів міста Харків, які під час проходження перевірки пред’явили завідомо фальшиві документи.

Для документування протиправної діяльності зловмисників на місце події викликали працівників  Чернівецького районного управління поліції. Поліцейські встановили, що двоє харків’ян віком 37 та 42 роки використали фіктивні довідки про виключення їх із військового обліку, у зв’язку з тим що вони не підлягають військовій службі за призовом під час мобілізації. За допомогою підроблених документів чоловіки мали намір виїхати за межі України в період воєнного часу.

Правоохоронці затримали обох ухилянтів в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 3 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

peredplata