У Брюсселі стартував екстраординарний саміт НАТО

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-У Брюсселі стартував екстраординарний саміт НАТО, присвячений брутальному вторгненню агресії російських військ в Україну те вироблення стратегії і тактики Альянсу у випадку нападу Росії на країни НАТО
А така загроза є! Такий висновок можна зробити з відповідей Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга. В нарадчих залах штаб-квартири нато все частіше почали лунати застереження, що не здобувши перемоги над Україною за допомогою звичайної конвенційної зброї Росія може вдатись до атак проти України та їх сусідів за допомогою хімічної, бактеріологічної, радіологічної і навіть ядерної.
Разом з тим Єнс Столтенберг зазначив, що у застосування Росією ядерної зброї він не дуже вірить бо це немає є сенсу і є ірраціоналним. А от щодо хімічної, бактеріологічної, радіологічної зброї – таку загрозу з боку Росії НАТО не виключає. Разом з тим Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що Альянс надасть усю необхідну допомогу Україні, якщо Росія вдасться до застосування неконвенційної зброї.
Генеральний секретар Єнс Столтенберг заявив, що лідери НАТО розглянуть сьогодні найсерйознішу кризу безпеки за покоління на зустрічі в штаб-квартирі НАТО.
Він пояснив, що сьогоднішня зустріч буде зосереджена на продовженні підтримки України союзниками та оголосив, що президент Зеленський звернеться до лідерів НАТО. Підкреслюючи, що основним завданням НАТО є захист і захист усіх союзників, Генеральний секретар сказав: “Сьогодні лідери НАТО розглянуть необхідність перезавантаження нашого стримування та оборони в довгостроковій перспективі”.
Столтенберг зазначив, що “першим кроком є створення чотирьох нових бойових груп у східній частині Альянсу в Болгарії, Румунії, Угорщині та Словаччині”. Він також підкреслив нове відчуття невідкладності необхідності більше інвестувати в оборону.
!!! Під час саміту НАТО буде включення по відеозвязку президента України з Києва!
Наразі у мене все.
Сьогодні для української аудиторії я вестиму прямі репортажі із штаб-квартири НАТО на хвилях радіо “Громадське”. Приєднуйтесь!
N.B! Під цим дописом у коментарях я сповіщатиму про все що сьогодні відбувається у штаб-квартирі НАТО. Якщо в українських ЗМІ виникатимуть питання щодо ходу сьогоднішнього саміту НАТО – із задоволенйям відповідатиму й інформуватиму.

peredplata