Саміт НАТО у Брюсселі

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
– Великобританія закручує гайки російській економіці
Сьогодні, у четвер, 24 березня перед початком саміту НАТО у Брюсселі Великобританія оголосила про нові санкції проти 65 стратегічних галузей, банків і бізнес-еліти Росії!
Санкції спрямовані на “тих, хто сприяє вторгненню Росії в Україну, включаючи групу Вагнера, численні оборонні компанії та Російські залізниці”, – йдеться в заяві уряду.
На даний момент Великобританія “наклала санкції на понад 1000 осіб і підприємств Росії з моменту вторгнення”.
“Ці олігархи, підприємства та наймані головорізи причетні до вбивства невинних мирних жителів, і це правильно, що вони платять за це”, – сказала журналістам перед початком саміту НАТО міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс.
“Путін не повинен мати жодних ілюзій – ми об’єднані з нашими союзниками і будемо продовжувати затягувати гайки російській економіці, щоб забезпечити провал російського наступу на Україну. Відступів не буде”, – наголосила Ліз Трасс.
“Всі ті, кого сьогодні під санкції, заморозять у Великій Британії, що означає, що жоден громадянин або компанія Великобританії не може мати з ними бізнес, а особам, на які поширюється заборона на поїздки, також заборонено подорожувати до або з Великобританії”, – додала вона.
Сьогоднішні санкції “доведуть загальну глобальну вартість активів банків, проти яких Великобританія запровадила санкції з моменту вторгнення, до 500 мільярдів фунтів стерлінгів (658 мільярдів доларів), а чистий капітал олігархів та членів сімей – понад 150 мільярдів фунтів стерлінгів (197 мільярдів доларів)”, – додала Трасс.
Ліз Трасс сказала: “Уряд Великобританії” продовжить затягувати гвинт і використовувати санкції, щоб деградувати російську економіку в таких масштабах, яких Кремль або будь-яка велика економіка ніколи раніше не бачили”.

peredplata