ЗСУ захопили більше танків, ніж втратили за час війни, – Forbes

Збройні Сили України від 24 лютого захопили більше ворожих танків, ніж втратили своїх. Кількість “конфіскованого” транспорту вже давно перевалила за сотню.

Джерело: Forbes

Про це 24 березня написало всесвітнє видання Forbes із посиланням на незалежних аналітиків. Тобто зараз українська армія має вже більше важкої техніки, ніж це було до повномасштабного вторгнення Росії.

Росія втратила вже кілька сотень танків

Наші захисники втратили 74 танки від початку повномасштабної війни. Проте замість них захопили вже щонайменше 117 танків ворога.

Тим часом російські окупанти змогли захопити лише 37 таких машин нашої армії. Слід зауважити, що зараз втрати їхньої важкої техніки значно більші. Тільки танків у Росії стало менше приблизно на 300 одиниць.

Чому окупанти мають такий провал

Причину значних втрат загарбників аналітики теж вказали. На їхню думку, це пов’язано зі значними труднощами постачання пального.

Росіяни фізично не можуть забезпечити свою армію на абсолютно ворожій території. Вони змушені гнати величезні колони бензовозів дорогами, які не лише обстрілюються, а й подекуди завалені.

Натомість українські захисники воюють біля своїх міст і на своїй землі. Коли неподалік є база, значно менший шанс, що через нестачу пального танк застрягне посеред поля бою. Теж варто акцентувати на тому, що воїни ЗСУ добровільно не віддають свою техніку ворогу.

До речі – Окупанти здають свої танки за винагороду: дивіться відео

ВАЖЛИВО! ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ ДАЮТЬ ВІДСІЧ ВОРОГУ. МИ – ПІД НАДІЙНИМ ЗАХИСТОМ НАШИХ ВІЙСЬКОВИХ. А МІЖНАРОДНІ ПАРТНЕРИ ПІДТРИМУЮТЬ УКРАЇНУ І НАКЛАДАЮТЬ САНКЦІЇ НА РОСІЮ.

Джерело: https://24tv.ua

peredplata