Від початку війни на Буковині зафіксовано 78 намагань незаконного перетину кордону військовозобов’язаними

Керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський: злочини, пов’язані з незаконним перетином держкордону – у фокусі уваги правоохоронців

 

  З 24 лютого 78 військовозобов’язаних громадян намагались перетнути держкордон поза пунктами пропуску з території Чернівецької області до Румунії чи Молдови.

  Організатори незаконного переправлення встановлені. Їм повідомлено про підозру за ст. 332 КК України та обрано запобіжні заходи.

  Затримано громадян призовного віку, які надавали співробітникам Держприкордонслужби неправомірну вигоду за сприяння у незаконному перетині кордону.

  Загальна сума всіх вилучених неправомірних коштів сягає понад 220 тис. грн. Вирішуємо питання щодо їх передачі на підтримку ЗСУ.

  Зросла кількість підроблення та використання підроблених офіційних документів з метою виїзду за кордон. Зареєстровано 25 кримінальних проваджень.

  При спробі перетину кордону військовозобов’язані пред’являли довідки з ознаками підробки про виключення з військового обліку за станом здоров’я. Також прикордонники виявляли випадки використання підроблених паспортів громадян іноземної держави, свідоцтв про народження трьох і більше дітей.

  За фактом ухилення від призову на військову службу в області зареєстровано 29 проваджень.

Невідворотність покарання працює. Правоохоронці працюють. Як і вся країна,ми злагоджені та мобілізовані.

Слава Україні!

peredplata