«У першу чергу потребуємо людей із бойовим досвідом»: у військкоматі розповіли про перебіг мобілізації на Буковині.

 

На Буковині, як і по всій Україні, триває загальна мобілізація.

Про перебіг мобілізації в області та яких фахівців потрібно в першу чергу, розповіла в ефірі Українського радіо Буковини речниця Чернівецького обласного ТЦК та СП Тетяна Попович.

У першу чергу були призвані ті чоловіки, які вже брали участь у військових діях і які вже проходили службу, зазначає Т. Попович.

Надалі військові частини збільшують свою чисельність за рахунок тих чоловіків, які служили до 2014-го року, ще до початку війни. Це і випускники військових кафедр, а також військовозобов’язані, які мають відповідні військово-облікові спеціальності, яких потребує армія.

“Зокрема, таких людей ми розглядаємо в особливому порядку. Тому що перш за все потребуємо людей все ж таки з бойовим досвідом. І наразі великої проблеми, щоби залучати людей зовсім без досвіду служби, немає”, – зауважила речниця.

Тетяна Попович додала, що є багато людей, які приходять добровільно, не маючи військового досвіду, і наполягають на тому, щоб їх все ж таки взяли.

“Ми, звісно, їм ідемо назустріч. Вони мають гарну мотивацію, вони готові вчитися. Усі ж ті, хто не має військового досвіду, проходять спеціальну підготовку у навчальних центрах, військових частинах”, – наголосила Т. Попович.

Нагадаємо, що в обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки працює кол-центр, де можна проконсультуватися з питань призову та проходження військової служби

+38 068 140 81 86
+38 066 469 46 41

Якщо ж Вас без навичок володіння зброєю та підготовки направили на передній край, повідомте про це на телефони “гарячої лінії” Міноборони

0-800-500-410
0-800-500-442

peredplata