Ситуація в регіонах станом на 8.00

Ситуація в регіонах станом на 8.00

📍Київщина
Ніч пройшла відносно спокійно. Епіцентром подій залишаються громади Бучанського району — Макарівська, Бучанська, Ірпінська, Гостомельська. Обстріли та бої в населених пунктах вздовж Житомирськоі траси.

📍Чернігівщина
Кілька повітряних тривог по Чернігову та області. Оборонні бої навколо Чернігова.
За останню добу обстріли ворогом околиць міста, ці обстріли із дальніх відстаней. Характер руйнувань уточнюється.

📍Харківщина
Харків: обстріли міста окупантами з дальніх відстаней тривали і цієї ночі. Увечері знову обстріляли “Джерело нейтронів”. Пошкодження ще не встановили.
Триває «зачистка» ЗСУ звільнених територій у Харківському районі.
По області: тривають бої в Ізюмському напрямку.

📍Львівщина
Ввечері відбулись 2 ракетні обстріли Львова, внаслідок яких постраждали база зберігання пального та бронетанковий завод.

📍Запорізька область
Інформації про бої або ворожі обстріли не надійшло.

📍Волинь
Вчора ввечері сили ППО у небі над областю збили три ракети, які були випущені з Білорусі. Окрім цього, все відносно спокійно.

📍Рівненщина
Напередодні ввечері — ракетний удар в нафтобазу. Пожежу локалізовано. Збитки встановлюються. Без жертв.

📍Луганщина
ЗСУ намагаються вибити російську армію з Рубіжного та Попасної, де окупанту частково вдалося закріпитися. В деяких районах цих міст тривають вуличні бої. В Попасній, за підтримки артилерії, ворог намагався здійснити штурм, однак зазнав втрат. Пошкоджено внаслідок обстрілів школу в селі поблизу Лисичанська, інфраструктуру станції швидкої допомоги в Сєвєродонецьку та два оптових склади міста.
Внаслідок дій агресора постраждало двоє осіб, врятовано з-під завалів – четверо.

📍Донеччина
Обстановка в основному без змін на основних напрямках. Тому з місць повідомляють про “ніч минула відносно спокійно”
Вночі під обстрілами була Світлодарська ТГ: у селищі Зайцеве(Жованка) під час обстрілу околиць загорілась трава, очерет. Пошкоджено декілька нежитлових преміщінь. Пожежу до місцеві ліквідували самостійно. Постраждалих немає.

📍Херсонщина
Тривають інтенсивні бої у ТГ Нововоронцовка, територію якої заняли ЗСУ. Обстріли тривають з обох сторін. Крім того, бій триває у районах, що знаходяться біля Миколаївської області, а саме у Станіславі та В.Олександрівка. Інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється.

📍Чернівці, Одеса, Житомирщина, Дніпропетровщина, Вінничина, Полтаващина, Миколаївщина, Хмельницька та Кіровоградська області — повітряні тривоги, але загалом відносно спокійно.

📍Сумщина, Закарпаття, Тернопіль, Черкаси, Івано-Франківськ — ніч минула спокійно.

peredplata