Зеленський про нерішучість Заходу щодо Росії: “Ми не морські свинки”

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню The Economist.

За його словами, із усіх світових лідерів найбільше допомагає Україні британський прем’єр Борис Джонсон. Також Зеленський позитивно відгукнувся про підтримку США.

А ось Німеччина, своєю чергою, намагається знайти баланс між Україною і Росією. “У них тривалі відносини з РФ, і вони дивляться на ситуацію крізь призму економіки”, – зазначив Зеленський. “Вони можуть допомогти, якщо буде тиск всередині їхньої країни, і вони можуть зупиниться якщо вважатимуть, що зробленого ними вже достатньо”, – додав він.

Відповідаючи на питання про те, чому такі лідери, як президент Франції Еммануель Макрон не дають Україні танки, щоб допомогти перемогти, Зеленський сказав: “Вони боятися Росію. Ось і все”.

Зеленський заявляє, що РФ має велику вогневу міць, у росіян ще дуже багато військових машин, які їдуть і їдуть. “Є міста, де так багато танків, що утворюються танкові затори”, – зазначив він.

Також президент розчарований характером санкцій, які мають лазівки. Він підкреслив, що повного відключення від SWIFT і ембарго на російську нафту і газ немає. Вирішальним для Заходу є те, чи застосує Росія хімічну зброю.

“Поставте себе на наше місце і дійте превентивно… Ми чуємо, що рішення залежить від того, чи застосує Росія хімічну зброю. Це неправильний підхід. Ми не морські свинки”, – підкреслив глава держави.

peredplata