52 тис. доларів США за перетин держкордону поза пунктами пропуску – на Буковині повідомлено про підозру організатору незаконної схеми

Про це інформує Чернівецька обласна прокуратура. 

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру буковинцю, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 34-річний житель Чернівецького району налагодив злочинну схему незаконного переправлення через кордон 6 громадян України – чоловіків віком від 22 до 53 років, яким заборонено покидати територію держави.
За свої послуги одержав 52 тис. доларів США.
22 березня 2022 року чоловік забезпечив перевезення військовозобов’язаних до ділянки державного кордону України у напрямку Республіки Румунія. Здійснити незаконний перетин кордону їм не вдалось. Особи були виявлені прикордонниками в адміністративних межах смт Їжівці Чернівецького району Чернівецької області.
Встановлюються інші причетні до організації злочину особи.
Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.

peredplata