Буковинські поліцейські взяли під свій захист 11-річного переселенця Максима, який заробляє гроші для захисників України

Буковинські поліцейські взяли під свій захист 11-річного переселенця Максима, який заробляє гроші для захисників України .
Про це інформує Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
«Мене звуть Максим. Мені 11 років. Я переселенець з міста Покровськ. Зараз мешкаю у Чернівцях. Мені хочеться допомогти своїй сім’ї та країні. Я ШУКАЮ РОБОТУ» –
це оголошення біля під’їздів чернівецьких багатоповерхівок розчулило місцеву спільноту. Заповзятість, з якою школяр намагається заробити кошти на потреби ЗСУ, нікого не лишає байдужим. А про безпеку юного героя та його сім’ї зобов’язалися подбати поліцейські Чернівецької області.
 
Максим приїхав з Донеччини на Буковину з мамою та старшим братом. Зі слів пані Олени, їхня сім’я дотримується позиції, що за жодних обставин не можна сидіти, склавши руки. Щоб змінити своє життя на краще – завжди потрібно діяти і робити для цього все можливе.
 
Батько родини наразі захищає нашу країну від російського загарбника. Тож, коли жінка з синами оселилася у Чернівцях, 17-річний брат Максима відразу влаштувався на роботу, взявши на себе обов’язки годувальника. Облаштувавши по можливості побут, Олена долучилася до волонтерського руху.
 
Школяр Максим теж не зміг залишитися осторонь і весь час питав у матері, чим він міг би допомогти своїй сім’ї та країні.
 
Хлопчик розповідає: «Мені весь час не давала спокою думка, що ми втекли сюди від війни, а там на сході України солдати гинуть, захищаючи мою домівку. Я знаю, що їм важко і чим зможу – підтримуватиму нашу армію».
 
Проаналізувавши ситуацію та можливості, хлопчик вирішив, що може за символічну суму допомагати сусідам по господарству та вигулювати їхніх собак. За підтримки матері Максимко роздрукував оголошення та розклеїв його.
 
«У перший день телефон мовчав і ніхто не цікавився послугами Максима, – розповідає пані Олена. –  Він дуже цим переймався. Але знайомі зголосилися нам допомогти і поширили оголошення у соцмережах. Уже наступного дня почався справжній шквал дзвінків».
 
Коли школяр приніс додому перші гроші та почав радитися з мамою, як краще їх розподілити між потребами сім’ї та армії, було прийнято рішення спрямувати всі зароблені кошти виключно на підтримку захисників України. Максим розповів, що дуже хоче придбати для українських військових тепловізор.
 
Історія патріотичного хлопчика-переселенця розчулила буковинських поліцейських. Щоб Максимко міг якомога швидше втілити свою благородну ідею, співробітники поліції вирішили переказати частину свого заробітку школяру на придбання приладу.
 
Сьогодні правоохоронці зустрілися зі школярем та запевнили його у своїй підтримці.
 
«Ти великий молодець! Твоє прагнення допомогти іншим – це приклад для нас, дорослих, це приклад для правоохоронців, для захисників. Твоя заповзятість нині мотивує кожного, хто боронить Україну від ворога. Ти великий патріот і ми тобою дуже пишаємося. Можеш завжди розраховувати на нашу підтримку та наш захист», – наголосив начальник сектору ювенальної превенції ГУНП в Чернівецькій області Микола Басараб.

peredplata