Україну очікує Велика кровопролитна війна за Донбас!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Хоча, оцей млявий індюк Єнс Столтенберг сказав сьогодні трохи інакше. Він сказав, що в НАТО очікують велику битву ба Донбасі. Як мене вже вибішиють ці монотонні гнусяві промови Столтеберга…
“Ми очікуємо великy битвy на Донбасі, великий російський наступ. (Вони, курва, очікують!). І це причина, чому держави НАТО сьогодні вказали на нагальність надання Україні більшої підтримки”, – заявив сьогодні за результатами засідання міністрів закордонних справ НАТО генсек Альянсу Єнс Столтенберг.
Столтенберг це так спокійно сказав, наче у церкві прочитав звикле “Отче наш”. Чи усвідомлює він, як Генеральний секретар НАТО, що кров убитих і поранених українців на Донбасі буде і на його руках, і на його совісті? Та вона вже є на його руках і совісті… І не тільки на його, а на усіх лідерах країн НАТО, які зволікали з постачанням потрібної Україні зброї. І лише сьогодні міністри країн Альянсу спохопилися. Та навіть не спохопилися, а просто озвучили факт, що таки, дійсно, Україні потрібно більше зброї.
За словами генсека, найпростішим способом припинити війну було би рішення президента Росії Володимира Путіна вивести війська з України та серйозно долучитися до переговорів. “Але ми повинні бути реалістами. У нас нема ознак того, що президент Путін змінив його основну ціль – контроль над Україною та здобуття значних перемог на полі бою”, – додав Столтенберг.
Ну і, як вам така заява генсека “наймогутнішого” військово-політичного блоку у світі? Їх цинізм мене просто рве на шматки від люті і безсилля.
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який тeж взяв участь у засіданні в Брюсселі, також заявив, що Росія відвела війська від Києва, бо потребує більше сил для наступу на Донбас. “Битва за Донбас іде прямо зараз. Вона не досягла свого максимального масштабу”, – зауважив він.
“На жаль, слід очікувати більшого. Мені шкода це говорити, але це правда – битва за Донбас нагадуватиме Другу світову війну з великими операціями, маневрами та залученням тисяч танків, бойових броньованих машин, літаків, артилерії. З огляду на ту підготовку Росії, яку ми бачимо, це не буде локальна операція”, – розповів Кулеба і додав: “Росія має свій план, ми маємо свій. Підсумок битви вирішуватиметься на полі бою”.
Ну, і як після сьгоднішнього засідання міністрів закордонних справ країн НАТО адекватна людина, адекватний українець зуміє спокійно заснути?

peredplata