З військовим досвідом і без нього: на Буковині створили нову військову частину

БУКОВИНЦІ ЗРОБИЛИ ЩЕ ОДИН ВНЕСОК У ПЕРЕМОГУ

Наші краяни вкотре довели, що здатні швидко згуртуватися, аби чинити спротив російському загарбнику.

Так, в короткий термін, на заклик ТЦК та СП відгукнулась велика кількість захисників, котрі у складі нової військової частини боронитимуть рідну землю.

Нещодавно, у вірності українському народу урочисто присягнули воїни, які не проходили військової служби, або служили до часів Незалежності.  Відтепер вони в одному строю з більш досвідченими армійцями, захищатимуть Батьківщину від московської орди.

Командир батальйону привітав особовий склад з прийняттям військової присяги, адже для кожного воїна це знаменна подія у житті. Він відзначив – громадяни, без військового досвіду, які прийняті на службу, мають високий рівень мотивації, що надзвичайно важливо, а необхідні навички, знання та досвід неодмінно здобуваються під час підготовки.

Левову частку військовослужбовців батальйону складають учасники бойових дій, які готові передавати досвід новобранцям, як то чернівчанин Денис, лікар-анестезіолог, для якого це вже друга мобілізація, розповідає, що разом з колегами-медиками, готовий допомогти побратимам за будь-яких умов, а також навчати всьому, що потрібно.

У стрій частини стали і чоловіки-переселенці. Кирило, який працював менеджером в Ірпіні, свого часу пройшов підготовку на військовій кафедрі. Чоловік привіз на Буковину дружину з немовлям, а сам пішов служити. Розповідаючи про те, що довелося пережити родині, каже – зробить усе, аби такого більше ніколи не повторилося ні з його близькими, ні з кимось іншим.

«Я не розумію тих, хто зараз сидить в тиші і не хоче нічого робити, або вважає, що за нього це має зробити хтось інший, – каже новоспечений військовий, – Війна у всій країні, і хіба можна спокійно чекати, що хтось прийде тебе вбивати, руйнувати твою домівку, знущатися з твоїх рідних?! Кожному треба діяти  – робити те, на що здатен»

Воїни нової частини – це люди різного віку, різних професій, з усіх куточків області і регіонів країни, яких об’єднує прагнення захистити родини, рідну землю та жити у мирній, щасливій Україні.

Шана кожному, хто гідно виконує високий обов’язок та захищає Батьківщину!

Разом до перемоги!

Джерело: пресслужба Чернівецького ТЦК та СП

 

peredplata