Канада запровадила нові санкції проти Росії

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Канада запровадила нові санкції проти Росії і, особисто, проти Путіна і його рідних та близьких. А також на додаток спровадила в Україну тяжку артилерію
Уряд Канади оголосив про раунд нових санкцій проти осіб, які мають зв’язки з урядом Росії, включаючи дочок президента Володимира Путіна, і направляє в Україну важку артилерію, оскільки російські сили посилюють свої атаки на східні регіони України.
Про це сповістила канадська теле-радіо корпорація СВС.
Дорослі дочки Путіна Катерина Тихонова та Марія Воронцова входять до списку санкцій Канади, який налічиє кілька десятків осіб, наближених до Володимира Путіна. Сполучені Штати та Великобританія зробили подібні заяви на початку цього місяця.
В санкційний список також потрапили дружина і донька Сєргея Лаврова.
Прем’єр-міністр Джастін Трюдо заявив під час прес-конференції в Нью-Брансвіку у вівторок, що Канада направить важку артилерію на підтримку українських військ.
“Ми були в тісному контакті з президентом України Володимиром Зеленським з самого початку і дуже чуйно реагуємо на те, що їм найбільше потрібно”, – сказав Трюдо. “Останнє їхнє прохання до Канади — допомогти українським збройним силам важкою артилерією, тому що саме на цьому етапі війни вона зараз вкрай необхідна.
Канадська суспільна теле-радіо корпорація СВС повідомила, що такою зброєю, вірогідно є гаубиці М777!
Гаубиця М777 — буксирна артилерійська установка калібру 155 міліметрів. Її виробництво розпочалось у 2005 році. Її використовують сухопутні війська Австралії, Канади, Індії, Саудівської Аравії, США. Зброя дебютувала у війні в Афганістані.
M777 виробляється підрозділом Global Combat Systems компанії BAE Systems у Великобританії, а також виробництво та монтаж титанових конструкцій і пов’язаних з ними компонентів віддачі проводяться на заводі BAE в Хаттісбургу, штат Міссісіпі, США.

peredplata