Наша розвідка оприлюднила імена служителів РПЦ, які агітують поповнювати ряди окупантів, серед них є й уродженці Буковини

Українська розвідка оприлюднила імена служителів Російської Православної Церкви, які співпрацюють з рашистськими пропагандистами. Загалом у списку – майже 250 імен.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони у Facebook.

У ньому йдеться, що услід за російською офіційною пропагандою, служителі РПЦ виправдовують російську агресію, геноцид українського народу та закликають своїх вірян поповнювати лави російських окупаційних підрозділів.

За даними ГУР МО України, служителі РПЦ отримали чіткі вказівки агітувати батьків та родичів молодих росіян спонукати їх укладати контракт про військову службу.

Воєнна розвідка України оприлюднює відомості про служителів РПЦ, які співпрацюють з російськими пропагандистами та окупаційними підрозділами інформаційно-психологічних операцій, та нагадує, що за злочини проти територіальної цілісності та населення України всі злочинці будуть притягнуті до відповідальності.

Зі списком служителів РПЦ, які підтримують російську агресію, можна ознайомитися за посиланням.

Зокрема до списку потрапили й уродженці Буковини:

Дутка Николай Иванович / Николай епископ Находкинский и Преображенский 23 мая 1966 г. г. Черновцы (Украина)

 

Губка Василий Иванович / Гедеон епископ Георгиевский и Прасковейский 9 декабря 1962 г. с. Васловивцы Заставновского р-на Черновицкой обл. Украины

Джерело: RISU

peredplata