Мобілізація в Україні: коли продовжать і що відомо про новий призов

Рішення про продовження загальної мобілізації в Україні буде ухвалено виходячи з актуальної обстановки та необхідності поповнювати ряди ЗСУ.

На цьому наголосив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач у ході пресконференції 2 травня.

“Мобілізація була оголошена протягом трьох місяців з 24 лютого, які вже минають цього місяця. Але це не означає, що вона може завершитися. Все залежатиме від обстановки, яка складеться на той період, і якщо доведеться далі поповнювати ряди наших військових частин військовослужбовцями, керівництво держави у разі потреби ухвалить рішення щодо продовження строків цієї мобілізації”, – сказав Горбач.

Він висловив думку, що мобілізацію після 24 травня в нашій країні буде продовжено.

“Все залежить від обстановки, яка складеться на той момент, коли вона має завершитися. Якщо така потреба буде, продовжуватимуться бойові дії, однозначно, буде потреба у поповненні військовими фахівцями наших військових частин. Тому керівництво, я думаю, продовжить мобілізацію після 24 травня “, – зазначив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ.

Водночас він повідомив, що наступна хвиля мобілізації найближчим часом поки що не планується, але “якщо навіть припустити, що вона буде, то мобілізуватимуть не лише офіцерів”.

Раніше ми розповіли про категорії громадян, які згідно із законодавством не можуть бути мобілізовані до лав Збройних сил.

Апостроф

peredplata