Україна – Польща – Англія: УПА

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Британія допоможе Польщі, аби вона передала в Україну свої літаки-винищувачі
Пригадуєте оте скандальне непорозуміння, коли Польща заявила про готовність передати в Україну свої 28 винищувачів MiG-29, а Пентагон скасував цю оборудку? Так от! Тепер цей план буде реалізований. Британія підтримає та надасть допомогу Польщі, чи будь-якій іншій державі Центральної чи Східної Європи, яка бажає постачати Україні реактивні винищувачі російського виробництва, заявив міністр оборони Великобританії Бен Воллес.
Він сказав, що Велика Британія “підтримає будь-яку країну, яка зробить такий вибір” і “захищатиме своє право на це”, хоча це крок, на який жодна країна не готова піти, побоюючись репресій з боку Росії.
Натомість Британія готова компенсувати будь-який вакуум і недоліки повітряних сил Польщі, Румунії, Словаччини…, які бажають передати Україні свої винищувачі MiG-29, – сказав Воллес, підкресливши, що у квітні Великобританія погодилася відправити два додаткові літаки Typhoon до Румунії, збільшивши її загальний контингент до шести, в рамках місії з охорони повітряного середовища Чорного моря.

peredplata