Розвідка США: Путін хоче ввести воєнний стан в РФ й почати війну у Придністров’ї

Президент Росії Володимир Путін на тлі безуспішної “спецоперації” в Україні, ймовірно, оголосить воєнний стан у РФ та розв’яже війну на окупованій території Молдови.

Джерело: очільниця Національної розвідки США Авріл Хейнс під час виступу у Сенаті, яку цитує AFP News Agency.

Деталі: За словами Хейнс, Путін вирішив поширити бойові дії на територію контрольованого Росією Придністров’я. Водночас вона не уточнила, чи має наразі РФ потенціал на виконання такої забаганки Путіна.

Крім того, розвідка США дізналася, що російській лідер також планує вести довготривалу війну в регіоні, сподіваючись на те, що США та Європа “втратять рішучість” у протидії такій агресії.

Хейнс додала, що Путін може ввести воєнний стан в Росії для того, аби мобілізувати сили у протистоянні проти України.

Нагадаємо:

Президент США Джо Байден заявив, що Володимир Путін став заручником війни з Україною – у нього тепер немає можливості вийти з бойових дій.

Ватажки невизнаного Придністров’я заперечують повідомлення українського Генштабу про те, що сили регіону приведені у повну бойову готовність.

Придністровська загроза: Одещина готує ще 2 тисячі добровольців Тероборони

 

Через демонстраційні дії щодо “готовності до наступу” та активізацію військ РФ з боку невизнаного Придністров’я підготовку проходять ще 2 тисячі добровольців, які стануть на захист Одещини у разі потреби.

Джерело: Оперативне командування “Південь”

Деталі: Командування 126 окремої бригади Тероборони організувало підготовку понад 2 000 осіб добровольчих формувань територіальних громад Одещини.

Дослівно: “Вмотивовані, рішучі патріоти різних вікових категорій та соціальних статусів, готові зі зброєю в руках відстоювати своє право жити у вільній квітучій Україні, свідомо об’єдналися.

Під час навчань добровольцям були надані теоретичні знання та відпрацьовані практичні вміння з вогневої підготовки, застосування протитанкових засобів ураження, із надання першої домедичної допомоги в умовах бою. Зокрема, дуже ретельно відпрацьована контрснайперська та протидиверсійна боротьба, дальнє тактичне переміщення.

Загалом у підготовці до знищення ворога вже взяли участь понад 10 тисяч добровольців з різних районів Бессарабії. Кожного дня кількість підготовлених осіб добровольчих формувань невпинно зростає, як і їх рівень професіоналізму”.

 

 

 
 

Нагадаємо:

Генштаб ЗСУ попередив, що збройні формування у Придністров’ї перебувають у повній бойовій готовності.

Президент Росії Володимир Путін на тлі безуспішної “спецоперації” в Україні, ймовірно, оголосить воєнний стан у РФ та розв’яже війну на окупованій території Молдови – у Придністров’ї.

peredplata