Чотирирічну Алісу з Маріуполя, яку під час евакуації російські військові розлучили з матір’ю, забрав рідний дядько до Чернівців

Чотирирічну Алісу, яка прибула 8 травня до Запоріжжя з Маріуполя та яку прихистила заступниця голови Запорізької обласної військової адміністрації Злата Некрасова, її рідний дядько забрав до Чернівців.

10 травня до Запоріжжя приїхав рідний дядько Аліси. З ним вона вирушила до Чернівців. Як повідомила омбудсман Людмила Денісова, незабаром дівчинка зустрінеться з рідною бабусею, яка приїде з Польщі. Алісу передадуть під її опіку, як дитину, яка в умовах воєнного стану залишилась без піклування батьків.

Що відомо

Дівчинка прибула до Запоріжжя у колоні з евакуйованими мешканцями Маріуполя. Дитина їхала одна, бо її маму російські військові залишили у фільтраційному таборі в Мангуші.

 

Плаче вночі та постійно ходить із наплічником: у ЗОВА розповіли, як почувається Аліса, яку окупанти розлучили із мамоюФото: Суспільне Запоріжжя
 

Маму дівчинки звуть Вікторія і вона медик. Згідно із документами, жінка виховує доньку одна. 

“Аліса щодня просить про те, щоб ми поїхали за мамою, щоб ми звільнили маму. Дитина все розуміє. Дитина розуміє, де мама знаходиться”, — каже Злата Некрасова.

Джерело: Суспільне

peredplata