Геращенко заявив, що США готують план знищення Чорноморського флоту рф, у Пентагоні спростували

 

Кірбі наголосив, що лише надають Україні можливості для кращого захистуПрес-секретар Пентагону спростував інформацію екс-заступника глави МВС Антона Геращенка про те, що у США готують план знищення Чорноморського флоту.

Кореспондент та експерт «Голосу Америки» з національної безпеки Джефф Селдін поставив питання речнику Міністерства оборони США Джону Кірбі, наскільки інформація Геращенка відповідає дійсності, і той відповів:

  «Можу з упевненістю вам сказати, що це неправда».

Геращенко заявив, що США готують план знищення Чорноморського флоту рф, в Пентагоні спростували

За його словами, оборонне відомство США основну увагу приділяє спробам дати перевагу Україні на полі бою, але побоювання щодо ескалації постійно враховувалися під час прийняття рішень:

«Україна має визначити для себе, як виглядатиме перемога. На чому зосереджені ми, то це на наданні їм інструментів та можливостей для кращого захисту», – сказав Кірбі.

Раніше Геращенко написав у своєму телеграм-каналі, що в США обговорюються поставки в Україну потужної протикорабельної зброї – ракет із дальністю 250-300 км.

Раніше агентство Reuters написало, що США мають намір озброїти Україну передовими протикорабельними ракетами для боротьби з російською блокадою.

peredplata