На Буковині постане перед судом іноземець, який за п’ять тисяч євро переправляв чоловіків через державний кордон

У Чернівецькому районі правоохоронці припинили незаконну діяльність громадянина Румунії, який за гроші сприяв виїзду чоловіків призовного віку через державний кордон. Відповідно до чинного законодавства України, зловмиснику загрожує до дев’яти років ув’язнення.
Про це інформує відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
.
 
6 травня прикордонники спільно з працівниками поліції викрили 23-річного жителя Сучави, який на автомобілі «Renault» допомагав перетинати державний кордон військовозобов’язаним громадянам України. У селі Тереблече прикордонний наряд затримав двох ухилянтів мобілізації та одного із організаторів нелегального бізнесу.
 
Протиправні дії іноземця, який за свої незаконні послуги отримав п’ять тисяч євро, задокументувала слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції.
За процесуального керівництва Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції повідомили організатору нелегального перетину кордону про підозру. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. 
 
Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.
 
 
 
 

peredplata