Головою Чернівецької ОВА Осачуком має впритул зайнятись НАБУ за фальшування документів військових частин і прикриття контрабандних схем на кордоні

Голова Чернівецької ОВА Сергій Осачук. Фото з архіву

Вчора голова Чернівецької ОВА Сергій Осачук своєю реакцією та миттєвим підвиванням підручних псів з «чернівецького продана» на наш матеріал від 25 травня цього року під заголовком «Голова ОВА Осачук пролобіював через Чернівецьку митницю ввезення в Україну нового елітного авто, як гуманітарну допомогу для потреб ЗСУ» спалився остаточно. Він, використовуючи свою посаду та задіюючи необмежені повноваження у час війни, схоже, таки причетний до серйозних махінацій щодо закордонної гуманітарної допомоги, зокрема ввезення автомобілів для Збройних Сил України. І ми отримали сенсаційні докази.

Але про все по порядку.

26 травня, сайт БукІнфо опублікував ось цей документ:

У ньому зазначається прохання Сергія Осачука до начальника Чернівецької митниці посприяти проходженню митного контролю громадянину Миколі Ілюку ввезти на територію України позашляховик FORD F250 2022 року (!) випуску нібито для Збройних Сил України.

Журналісти нашого видання припустили – якщо це автомобіль справді 2022 року, то його вартість може складати до 100 тис. доларів США. І чи не логічніше було б згаданому підприємцю на таку суму закупити, як мінімум, десять потриманих автомобілів для потреб армії.

Замість того, щоб визнати свою помилку у листі з датою випуску авто (по VIN-коду виявилося, що це справді машина 2002 року), губернатор Буковини вчора несподівано здійняв неймовірний галас, мовляв це «чергова маніпулятивна брехня» якихось ефемерних «опозиційних політичних кланів», додавши висновок в дусі сталінського 1937-року: «внутрішній ворог розхитує нашу єдність брехливими інструментами, які не мають нічого спільного зі стандартами журналістики. Будьте пильними, дорогі буковинці! Довіряйте перевіреним джерелам! Військова адміністрація завжди відкрита і на зв’язку!»

І тут же публікує на своїй сторінці у Фейсбук пост, яким намагається спростувати свій же документ, демонструючи лист старшого оперативної групи військової частини А2582 за підписом майора В. Гурського на ім’я начальника Чернівецької митниці ДФС Михайла Товта, що мовляв згаданий автомобіль FORD F250 не 2022, а 2002 року випуску і він був перефарбований з червоного кольору на оливковий.

Документ №1 є. І він опублікований у Букінфо, озвучений головою ОВА. Але ЧАС не буде вказувати номер ВЧ та прізвище командира. Бо це заборонено у період війни. Ці документи є у правоохоронних органах

Більше того, Сергій Дмитрович спеціально записує відео виступ, який присвячує «викриттю псевдожурналістів, політичних кланів, агентів» та інших різноманітних «ворогів народу», які, бачте, не дають спокійно працювати невтомному керівництву Чернівецької ОВА у такий тривожний для країни час. Вкрай схвильованим голосом, з переляканим блідим обличчям, він ставить однозначний вердикт нашому виданню – ось дивіться, хто продажний! Тим самим дає команду «фас» своїм вірним псам з телеканалу «чернівецького продана».

Тим двічі повторювати не потрібно – відро з помиями для БукІнфо та інших чесних ЗМІ, які викривають оборудки команди Осачука, у них готове у будь-який момент і на будь-який запах. (скріншот ЧП)

В цьому пропагандистському угарі нікого із запроданців навіть не зацікавило, що продемонстровані Осачуком автомобілі зовсім не збігаються зі справжнім фото авто, яке перегнав до України вказаний у документах Микола Ілюк.А даремно. Редакція БукІнфо увечері вчорашнього дня демонструвала світлину цього автомобіля у статті “Хто кого дурить, пане Осачук, Або репліка про “волонерське авто”.

Ось фото автомобіля, який насправді пригнав в Україну громадянин Микола Ілюк:

 

А тепер – до головного. Що ж ми таке важливе зачепили, що так захвилювався Сергій Дмитрович? Причому, злякався так, що зі всіх щілин йому почали ввижатися «агенти ФСБ» і «вороги народу». Чому виявилася такою істеричною реакція проданівської помийки, на, здавалося б, простий лист з ймовірним одруком губернатора дати випуску автомобіля?

І сьогодні ми отримали документальне підтвердження.

Виявляється, що продемонстрований вчора Сергієм Осачуком у Фейсбук лист майора Віталія Г. начальнику Чернівецької митниці М. Товту ПОВНІСТЮ СФАЛЬШОВАНИЙ! І не просто сфальшований – його взагалі не існує в природі.

Порівняйте з іншим документом за підписом Віталія Г. справжній код-печатку військової частини у Чернівцях:

Документ №2 є. І він опублікований у Букінфо, озвучений головою ОВА. Але ЧАС не буде вказувати номер ВЧ та прізвище командира. Бо це заборонено у період війни. Ці документи є у правоохоронних органах

З кодом наліпленим на так званому бланку фальшивки Осачука (це не печатка, а просто набрано на комп’ютері):

Документ №3 є. І він опублікований у Букінфо, озвучений головою ОВА. Але ЧАС не буде вказувати номер ВЧ та прізвище командира. Бо це заборонено у період війни. Ці документи є у правоохоронних органах

У листі, який продемонстрував Сергій Осачук, значиться номер військової частини у Чернівцях, а код ЄДРПОУ, який нижче надрукований – з військової частини з дислокацією… !!!

Це легко ви можете перевірити по надрукованому Осачуком коду через Google-пошук:

Документ №4 є. І він опублікований у Букінфо, озвучений головою ОВА. Але ЧАС не буде вказувати номер ВЧ та прізвище командира. Бо це заборонено у період війни. Ці документи є у правоохоронних органах

Отже, так званого листа, яким вчора «забивав баки» Сергій Осачук громадськості, волонтерам, військовим, журналістам просто не існує! Це класична підробка, обман, брехня, що є кримінальним злочином! Якщо це так, то тоді виникає інше серйозне запитання – яким тоді чином потрапляв цей автомобіль (а, можливо, й інші) на територію України, якщо такого листа просто не існує в природі?! Його зліпили просто на коліні, причому ще й грубо поправили вихідну дату.

Отже. Ми не будемо вимагати вибачення у горе-губернатора за брехню, образи і наклепи щодо нашого порталу. Нам достатньо буде, якщо ним і його корумпованою командою нарешті серйозно займеться не лише Служба безпеки України, але й Національне Бюро Розслідувань (НАБУ). За мародерство, кримінально-корупційні схеми й оборудки з гуманітарною допомогою, автомобілями для Збройних Сил України прийшла пора відповісти за законами воєнного часу. Якщо ми справді хочемо вийти переможцями у цій кривавій війні на всіх фронтах.

Сергій ЗАРАЙСЬКИЙ, керівник порталу БукІнфо (с)

Далі точно буде!

https://bukinfo.com.ua/skandaly/golovoyu-cherniveckoji-ova-osachukom-maye-vprytul-zaynyatys-nabu-za-falshuvannya-dokumentiv-viyskovyh-chastyn-i-prykryttyam-kontrabandnyh-shem-na-kordoni-dlya-svogo-korumpovanogo-otochennya

P.S.

Від редакції газети ЧАС: Ми просимо колег і владу у цих умовах і при розслідуванні цієї справи не проявляти емоції,  не вживати один до одного сороміцькі слова, не навішувати ярлики і не нервувати. Дайте можливості правоохоронцям розібратися і винних покарати зі всією суворістю Законів України воєнного часу.

До судового рішення зі всіх боків забудьте слова “ворог України”, “агент ФСБ”, “російський шпигун” і т.п. 

 
 

peredplata