«Іноземний легіон» зайшов у Сєвєродонецьк. Бої за місто тривають

Сєвєродонецьк продовжують активно штурмувати російські війська. У ході бойових дій їм вдалося зайти до половини міста. Разом з тим, як стверджують українські військові, у місті точаться міські бої. ЗСУ намагаються закріпитися та підготуватися до контрнаступальних операцій. Їм на підмогу приїхали підрозділи іноземців із різних країн світу, які добровільно сформували окремий спецпідрозділ і воюють на боці України. Кореспондентам Радіо Свобода вдалося потрапити у Сєвєродонецьк.

Що відбувається у цьому місті і як воює «Іноземний легіон» – дивіться в ексклюзивному відео Радіо Свобода.

  • Росія продовжує зосереджувати свої зусилля на Донеччині в районі Сєвєродонецька, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні 3 червня.

«На Донецькому напрямку противник зосереджував основні зусилля в районі міста Сєвєродонецьк. Під прикриттям вогню артилерії вів штурмові дії у житлових районах східної частини міста. Має частковий успіх, активні бойові дії тривають», – йдеться в зведенні.

  • За даними Сполучених Штатів, Росія наразі має в Україні близько 110 батальйонно-тактичних груп (БТГ).

Марк Канчіан, полковник морської піхоти США у відставці та старший радник у вашингтонському Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у розмові з Радіо Свобода повідомив, що кожна група може мати від шести до восьми артилерійських установок, таких, як гаубиці або ракетні установки – за оцінкою, загальна кількість сягає 900-т.

  • Більшість цієї артилерійської потуги зосереджена на Донбасі.

Воєнний кореспондент Радіо Свобода Мар’ян Кушнір заїхав у Сєвєродонецьк разом із конвоєм, який доставив оборонцям міста боєприпаси і воду. А також – підмогу: добровольців Іноземного легіону.

peredplata