Буковинцям, які за гроші переправляли ухилянтів за кордон, загрожує до 9 років тюрми

Співробітники відділу міграційної поліції ГУНП в Чернівецькій області задокументували протиправну діяльність групи осіб, які сприяли виїзду до Республіки Румунія чоловікам призовного віку. За вчинене порушникам загрожує до дев’яти років ув’язнення та конфіскація майна.
Правоохоронці викрили 40-річного чернівчанина, який  організував нелегальний бізнес та долучив до цього двох спільників віком 36 і 69 років. Один із них перевозив ухилянтів мобілізації до державного кордону, інший – переводив їх поза пунктом пропуску до сусідньої держави. Вартість незаконних послуг організатор оцінив у півтори тисячі доларів за одну особу.
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
У квітні цього року в селі Турятка прикордонний наряд виявив п’ятьох жителів при спробі незаконного перетину державного кордону у період мобілізації. Протиправні дії чоловіків з Тернопільської, Дніпропетровської, Харківської та Київської областей задокументувала слідчо-оперативна група відділення поліції №4 (м. Герца) Чернівецького районного відділу поліції.
 
Під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції повідомили організатору нелегального перетину кордону та його двом спільникам про підозри. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:
–  частиною 1 статті 15 (Замах на кримінальне правопорушення);
– частинами 2 і 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. 
 
У результаті проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання порушників правоохоронці виявили та вилучили:
– 2 автомобілі;
– 9 мобільних терміналів;
– ноутбук, планшет та інші мультимедійні пристрої, які вказували на скоєння злочину групою осіб;
– іноземну валюту.
 
Поліцейські Буковини продовжують вживати заходи щодо попередження та виявлення правопорушень, пов’язаних з нелегальною міграцією та організацією незаконного перетину державного кордону військовозобов’язаних громадян України.
Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.
 
 
 
 

peredplata