У Херсонській області ліквідовано нардепа-зрадника Ковальова: перші подробиці та відео

З’явилася інформація, що на Херсонщині ліквідовано виключеного з фракції “Слуга Народу” народного депутата України Олексія Ковальова, який перейшов на бік Росії.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко.

Є інформація, що на Херсонщині ліквідований колаборант Олексій Ковальов!”, – написав він.

Нагадаємо, Ковальов заявляв, що “Росія прийшла до Херсонської області всерйоз і назавжди”. Після його проросійських висловлювань Державне бюро розслідувань оголосило про порушення проти Ковальова провадження за ч.4. ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Колобораційна діяльність).

Як повідомляв “Апостроф”, днями в Херсоні на проспекті Адмірала Сенявіна вибухнула машина колаборанта та начальника виправної колонії Євгена Соболєва, окупанти заявили про те, що це робота “українських партизанів”.

Олена Руденко

https://apostrophe.ua/ua/news/society/accidents/2022-06-22/v-hersonskoy-oblasti-likvidirovan-nardep-predatel-kovalev-pervyie-podrobnosti-i-video/272451

Джерела “Сьогодні” в розвідці відповіли з натяком: “Мабуть, неакуратно курив у машині. Але в нас поки що немає офіційного підтвердження”. За попередньою інформацією наших спецслужб, в авто був не Ковальов. Хто саме – з’ясовують.

Нардеп від “Євросолідарності” Олексій Гончаренко опублікував уривок з інтерв’ю “Бабелю”, де Ковальов розповідав, що справді їздив “ланосом”.

“Повернімося до вашого виїзду до Херсонської області. Ви поїхали 28 лютого? — Так. Доїхав до Кропивницького, там у мене зламався автомобіль. Його не можна було полагодити, взяти інший теж не виходило, тож купив собі Daewoo Lanos. Переночував і поїхав. Доїхав до села Єланець у Миколаївській області, там пробув два дні — треба було визначитися, що далі, бо неподалік від Миколаєва були бойові дії, я не розумів, куди можна їхати. Далі я вирушив у Миколаїв і там прожив у друга приблизно дві тижні. А коли дізнався, що є коридор, поїхав до Херсона”, — розповідав Ковальов.

Що відомо

  • 8 червня народний депутат України Олексій Ковальов перейшов на бік російських окупантів, що захопили частину Херсонської області, і вже почали співпрацювати з ними. Колаборант повідомив про зустріч із першим заступником глави Адміністрації президента РФ Сергієм Кирієнком і запевнив, щоправда, з помилками у тексті, що Росія “назавжди” в Херсонській області.
  • 3 травня Ковальова виключили зі складу фракції “Слуга народу” у Верховній Раді, оскільки він добровільно залишився в окупованому Херсоні та роздавав інтерв’ю російським пропагандистам. Тоді ж фракція звернулася до генпрокуратури та СБУ із закликом якнайшвидше передати справу Ковальова до суду, передбачивши, зокрема, конфіскацію його активів та майна згідно з чинним законодавством.
  • Депутат-зрадник Олексій Ковальов був аграрним бізнесменом у Херсонській області, і поза областю про нього мало хто знав. У 2019 році він став народним депутатом та потрапив до парламенту як мажоритарник від партії “Слуга народу”.
  • Ставши членом податкового комітету, Ковальов очолив напрямок з питань акцизного податку та законодавчого регулювання ринку спирту, алкоголю та тютюну.
  • 28 грудня 2021 року Олексій Ковальов несподівано для багатьох оголосив про придбання у власність “4 каналу”.

peredplata