Екосистема «MRIYA»: кіберполіція закликає українців до боротьби з ворогом у медіапросторі

Зверніть увагу: для протидії російським окупантам на інформаційному фронті Кіберполіція спільно з волонтерами створили низку ресурсів, об’єднаних в екосистему «MRIYA». Наразі це найбільша спільнота, яка успішно блокує та протидіє російській агресії в Інтернеті. Кількість підписників проекту вже більше 215 тисяч і долучитися до кібервійська може кожен охочий.

 

Ключова ідея проєкту була втілена у чат-боті @stopdrugs, який об’єднав проактивних громадян для боротьби з телеграм-каналами, що займаються розповсюдженням наркотиків через мережу Інтернет. Переосмислення проекту відбулося через декілька днів після повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, оскільки війна проти нашого народу активно здійснюється і в медіапросторі.

Критично необхідною стала підтримка наших військових, простих громадян, а також протидія кремлівським медіапропагандистам. Тому бот @stopdrugs було переформатовано на боротьбу з фейковими і проросійськими ресурсами в мережі Інтернет.

Розробники та ідейні натхненники проекту «MRIYA» перетворили його в потужну ініціативу протидії російським окупантам в інформаційному просторі.

Сьогодні екосистема «MRIYA» включає:

  • Бот «StopRussia | MRIYA»

@stopdrugsbot – приймає інформацію про фейкові ресурси. Наші модератори їх перевіряють і відправляють на блокування. Завдяки цьому чат-боту зібрано найбільшу кількість антиукраїнських ресурсів і профілів – понад 50 тисяч.

У розділі «Надіслати скаргу на ресурс» кожен може долучитися до блокування ресурсів окупанта. Не будьте байдужими – кожна скарга наближає нас до перемоги!

Наразі відбувається розіграш цінних подарунків. Умова розіграшу –активна робота з блокування російських ресурсів. Чим більше блокувань – тим швидша перемога.

  • Канал «StopRussia | MRIYA»

https://t.me/stoprussiachannel – спільнота небайдужих українців, які протидіють російській агресії в інтернеті. Цей канал – головна інструкція та засіб комунікації з підписниками щодо блокування ворожих ресурсів. На вказаній платформі щоденно з’являються онлайн-завдання для підписників, свіжі новини та актуальна інформація з кібергігієни.

  • Бот «Народний месник»

https://t.me/ukraine_avanger_bot – у цей чат-бот надсилають інформацію про пересування ворожої техніки, російських військових та їх поплічників, виявлених мародерів або ж знайдені нерозірвані боєприпаси. Отримані відомості опрацьовують модератори боту та передають правоохоронцям на відпрацювання.

Нещодавно сюди також додали опцію зазначення камер відеоспостереження в місцях, де перебувають окупанти.

  • Сервіс «MRIYA Automatic»

Безкоштовний автоматизований сервіс для боротьби з російською пропагандою, розробниками якого є Banwar та Qlixer Social.

MRIYA Automatic працює в хмарі та не використовує браузер вашого комп’ютера чи смартфона.

  • Гра «Котяцький драйв»

Це благодійна гра-клікер, де котики ЗСУ, територіальної оборони та поліцейські звільняються рідну землю від рашистської навали.

Віртуальні бої відбуваються на легендарних локаціях: Чорнобаївка, Гостомель і крейсер «москва». У грі необхідно здолати лідерів орків, таких як «дон», вусатий тарган і міністр непотрібних справ росії.

Гра безкоштовна й не містить реклами. Її можна завантажити як для смартфона, так і для Windows/

Також є можливість підтримати ЗСУ та придбати унікальні ігрові активи (NFT), кошти від продажу яких підуть на потреби захисників України.

Проект «MRIYA» об’єднує під одним ім’ям всі напрями нашої діяльності, що сформувалися під час війни!

Кожен українець – ВОЇН на своєму фронті. Наш фронт – інформаційний.

https://cv.npu.gov.ua/news/stoprussia/ekosistema-MRIYA-kiberpolicziya-zaklikaje-ukrajincziv-do-borotbi-z-vorogom-u-mediaprostori/

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata