Удар по Вінниці: 20 загиблих, близько 90 поранених

Внаслідок ракетного удару росії по Вінниці загинули 20 людей. Близько 90 постраждалих звернулися за допомогою до медичних закладів, приблизно 50 із них у тяжкому стані.

Про це повідомив заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко.

За його даними, наразі відомо про 20 загиблих внаслідок удару, серед них троє дітей. Росія завдала удару крилатими ракетами «Калібр» з Чорного моря.

«Прильоти по Вінниці. Інформація станом на 13.00…Близько 90 постраждалих звернулися по допомогу до медичних закладів, приблизно півсотні з них у тяжкому стані. Встановлено, що знищено також приміщення одного із медичних центрів», – написав голова Нацполіції Ігор Клименко у Facebook.

В Офісі генпрокурора уточнили, що пошукові роботи на місці удару ще продовжуються. Розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

В ОПУ додали, що поліція у Вінниці розгорнула мобільний пункт для звернень громадян (вул. Замостянська, 37) та відкрила гарячі лінії для пошуку зниклих: 050-222-03-26 або (0432) 59-42-00.

Нагадаємо, сьогодні вранці у Вінниці пролунало кілька вибухів. По центру міста вдарили три російські ракети. Внаслідок ракетного удару, окрім будинку побуту «Ювілейний», також частково зруйновано медично-діагностичний центр. На парковці згоріли десятки автівок.

Джерело: https://www.slovoidilo.ua

peredplata