Два “стільці” для Кирила Буданова

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Ну, і воно вартувало отого, щоб ставав на вуха увесь Конгрес США, аби усунути з посади кремлівського “крота” Руслана Демченка і замість нього призначити керівником Комітету з питань розвідки при президентові України Кирила Буданова?
Друже Семене Семенченку, ти мав рацiю, що Кирило Буданов трішки підніметься по кар’єрних східцях нa гору. Кирило Буданов буде і надалі очолювати ГУР МО України і водночас стане керівником Комітету з питань розвідки при президентові України. Те, що Руслана Демченка звільнено з державних посад – саме по собі дуже добре. Погано, що Демченко ще й досі не сидить у СІЗО СБУ.
Але, як ми розуміємо, висловлюючись сленгом картяра, Зеленський скидає “шваль”. Притримуючи в своїй “колоді” крупні карти – Татарова і Єрмака. Хочеться сподіватись, що Вашингтонський “обком” не зупиниться і що і цих “діячів” також буде пущено по вітру.
Окрім вже відомих перестановок і кадрових змін, в системі ручного управління Зеленського, відбулись зміни і в системі Генштабу. З посади командувача ССО звільнено генерал-майора Григорія Галагана. Його призначено першим заступником керівника Центру спеціальних операцій “А” Служби безпеки України”.
Варто знати, що Григорій Галаган тривалий час служив у “Альфі” Служби безпеки України. Так, з 2002 по 2014 роки він проходив службу в ЦСО “А” СБ АР Крим у Сімферополі на посаді заступника начальника відділу, а з 2015 по 2019 роки був начальником управління, заступником начальника ЦСО “А” Служби безпеки України у Києві.
Новим командувачем ССО ЗСУ призначено генерала Віктора Хоренка. Генерал Хоренко Віктор Олександрович до призначення на посаду командувачем ССО ЗСУ командував спецрезервом Головного управління розвідки МОУ.

peredplata