На Буковині перед судом постане житель Хмельниччини, який переправляв чоловіків через державний кордон

У Дністровському районі правоохоронці припинили незаконну діяльність чоловіка, який сприяв виїзду ухилянтів мобілізації через державний кордон. Відповідно до чинного законодавства України, зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

3 липня прикордонники спільно з працівниками поліції викрили 35-річного жителя села Жванець Хмельницької області, який на автомобілі «BMW 525» допомагав перетинати державний кордон військовозобов’язаним громадянам України. У селі Подвірне прикордонний наряд затримав одного ухилянта мобілізації та одного організатора нелегального бізнесу. Протиправні дії чоловіка задокументувала слідчо-оперативна група відділення № 2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції.

За процесуального керівництва Дністровської окружної прокуратури слідчі поліції повідомили організатору нелегального перетину кордону про підозру. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

 

peredplata