“Це наша земля”: Залужний розповів про військового з Чернівців, який раніше був актором театру – відео

 
 

На сторінці Головнокомандувача ЗС України у фейсбуку оприлюднили сюжет, присвячений воїну з Чернівців Олексієві Надкерничному.

Про це пише Чернівецька обласна рада.

Олексій Надкерничний до 24 лютого грав на сцені Чернівецького обласного академічного музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської.

Після вторгнення росії він одним із перших став на захист своєї Батьківщини. Згадує, до початку російської агресії брав участь у зйомках фільму про чернівецьке гето.

“24-го просто не вірилося в те, що сталося. Все відбувалося, ніби в кіно. Але не було жодних сумнівів у тому, що потрібно йти та захищати свою країну від агресора. Бо це не зробить ніхто, крім нас”, – згадує перші дні повномасштабного вторгнення Олексій.

Його перший бій стався на Кіровоградській трасі, що сполучає Миколаївську, Одеську та Кіровоградську області. Потрібно було захопити дуже укріплений блокпост поблизу дороги – нею весь час ходили колони ворожої техніки.

“Ми подолали велику відстань на морозі до нашої цілі, розпочали бій. Під обстрілами дійшли до блокпосту та захопили його. Зайшовши до табору окупантів, радісно було бачити – окупанти так тікали, що як вилізли зі спальників, так і бігли, полишивши навіть взуття”, – каже захисник.

Він упевнений, що кожного з тих, хто сьогодні боронить нашу землю, війна змінила і зв’язала єдиним ланцюгом на довгі роки.

“Це наша земля, і де б я не був – вдома, в Чернівцях, чи тут на Донбасі, – коли беру до рук землю, то відчуваю, що вона моя, і я буду захищати її до останнього”, – каже Олексій Надкерничний.

 
Учора, 1

peredplata