Російські військові у Херсоні відрізані

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Російські військові у Херсоні відрізані від постачання зброї, боєзапасів і основних своїх частин — британська розвідка
Угруповання російських військових у Херсоні виявилося відрізаним від основних частин та тилового забезпечення. Про це повідомляє британська розвідка. Відомство наголошує, що це значно підриває шанси Росії на успішну окупацію регіону.
“Російська 49-а армія, яка дислокується на західному березі Дніпра зараз виглядає дуже вразливою. Так само місто Херсон, найбільш політично значущий населений пункт, окупований Росією, зараз практично відрізано від інших окупованих територій. Його втрата серйозно підірве спроби Росії подати окупацію як успішну військову операцію”, – йдеться у повідомленні британської розвідки.
Шляхи постачання російських військових виявилися відрізані внаслідок атаки ЗСУ на автомобільно-пішохідний Антонівський міст та залізничний міст через Дніпро.
“Російське військове угруповання на правому березі Дніпра зосереджене для дій у двох напрямках — Хернсон-Миколаїв та від Херсонської області у бік Кривого Рогу. Якщо уважно подивитися на географію цього угруповання, то можна побачити, що існує всього три переходи між лівим і правим берегом — це так званий Антонівський міст у районі Херсона, залізничний переїзд на кордоні Херсона і є перехід у районі Нової Каховки із залізницею через дамбу.
По Антонівському автомобільному мосту завдано таких пошкоджень, які практично виключають його експлуатацію на сьогодні як вантажний мост. Його можна перейти пішки, але не автомобілем. Якщо ми говоримо про Каховську греблю, то там було завдано демонстраційного удару, бо українська сторона розуміє, наскільки серйозними можуть бути наслідки великої руйнації дамб та штучних споруд у цьому районі оскільки гребля тримає Каховське водосховище. Якщо ми подивимося, що через дамбу проходить автомобільна дорога Р-47 і там є населений пункт Дар’ївка вже ближче до Антонівки — ось цьому мосту також було здуйснено артилерійський удар, внаслідок чого міст був пошкоджений. Таким чином, можна сказати, що на сьогоднішній день російські війська практично втратили шляхи постачання”, говориться в повідомленнях британської військової розвідки.

peredplata