“Під час бою я прощалась зі своїм життям”, – гранатометниця з Буковини змогла вивести з оточення своїх побратимів

Гранатометниця з Чернівецької області Павліна Николаєвич отримала нагороду від президента за те, що змогла вивести з оточення своїх побратимів. Цьогоріч у червні у Луганській області за допомогою гранатомета Павліна знищила один БМП-2 та п’ятьох російських військовослужбовців. З оточення виходили два дні.

25-річна військова отримала відзнаку “Хрест за бойові заслуги”. Вона служить у ЗСУ шостий рік.

У коментарі Суспільному Павліна Николаєвич розповіла, що на початку повномасштабної війни попросилась на схід, аби бути поруч зі своїми побратимами.

“У мене немає такого, як просто відступити. Мені важливо всіх забрати з поля бою. Найперша бойове завдання — це витягнути тіла. Живому я допоможу, а померлого можу лише витягнути, щоб мама побачила хоча б щось”, — говорить Павліна.

Перший контракт у військової був підписаний на три роки, потім вона його продовжила. Павліна перебувала на службі в зоні АТО.

“Зона бойових дій відрізняється від цієї війни. Ти не знаєш, де ворог, з якої сторони наступ. Під час бою я прощалась зі своїм життям. На 99% була впевнена, що я звідти не повернусь. На мене працювали два міномети й танк”, — каже Павліна.

Павліна дізналась про відзнаку за день до нагородження. Відзнаку отримала з рук президента у залі Верховної ради. За словами військової, раніше вона вже бачилась з президентом, коли Зеленський нагороджував армійців у зоні бойових дій.

“У мене не було шоку й здивування. Мені просто хотілось, щоб усі побратими, які загинули, були поруч зі мною й отримали таку саму медаль”, — говорить Николаєвич.

Джерело: Суспільне

peredplata