Антоніу Гутерреш як Андрій Єрмак!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Цей Антоніу Гутерреш починає мене вибішувати не менше, ніж Андрій Єрмак!
ООН, начебто, дало гарантії щодо життя, здоров’я і людського утримання в полоні захисників Маріуполя і “Азовсталі” до обміну полоненими між Росією і Україною. Про такі гарантії ООН говорили Андрій Єрмак і Давид Арахамія. І ось у що це виливається сьогодні?
У колонії в Оленівці, на Донеччині російські нацисти живцем спалили 53 українських військовополонених. Україна звернулася в ООН з вимогою розслідувати цей злочин. І ось що на це говорить сьогодні Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш (я в шоці !!!):
“Ми отримуємо запити від Російської Федерації та запити від України провести розслідування щодо подій в Оленівці. Я вирішив, відповідно до своєї компетенції та повноважень, розпочати місію з пошуку фактів. Я не маю повноважень проводити кримінальні розслідування, але можу запустити місію з пошуку фактів”, — сказав Антоніу Гутерреш під час брифінгу у Нью-Йорку.
Наразі ООН шукає незалежних експертів, які зможуть увійти до групи. Гутерреш додав, що встановлені факти нададуть урядам України і Росії.
У Генштабі ЗСУ заявили, що російські війська завдали артилерійського удару по СІЗО в окупованій Оленівці, де утримуються українські військовополонені, щоб приховати свої злочини та звинуватити Україну. (Загальна заява ні про що).
У патронатній службі полку “@зов” підтвердили, що внаслідок обстрілу колонії загинули українські військовополонені.
За інформацією української розвідки, вбивство українських полонених здійснили найманці зі складу приватної військової компанії “Вагнер”. (Заява ні про що).
Найбільш вірогідну версію висунула міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm! Експерти InformNapalm вважають, що проти українських полонених, ймовірно, була використана термобарична зброя. На це вказують такі факти: “Відсутні осколки від звичайних артилерійських снарядів, відсутні воронки влучення звичайних артлерійських снарядів”. А от термобаричні бомби саме так і спрацьовують – під час вибуху вони випалюють кисень і тому повітря у приміщенні просто горить, усе навколо згорає і плавиться. Про це говорять і деякі свідки. Обгорілі тіла наших воїнів не були розкидані по бараку від вибухової хвилі. Їх тіла залишились на шконках і нарах казематів.
Не забуваймо про наших героїв і полонених! Тримаймо це питання в інформаційному полі щодня, щогодини, щохвилини! Не маємо права їх зрадити!

peredplata