СБУ викрила інтернет-агітатора на Буковині

СБУ викрила ще одного буковинця, який виправдовував збройну агресію рф проти України

Служба безпеки України оголосила про підозру мешканцю Вижницького району Чернівецької області, який поширював у мережі інтернет антиукраїнські матеріали.

Про це повідомляє речниця СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко.

За даними оперативників спецслужби, чоловік у власному акаунті забороненої в нашій державі соціальної мережі «Однокласники» активно публікував дописи, у яких виправдовував збройну агресію рф проти України. Він заперечував причетність російських військових до злочинних дій на тимчасово окупованих територіях, зокрема, до звірств у Бучі. Ностальгуючи за тоталітарним радянським режимом, буковинець одночасно схвалював окупацію російською федерацією південно-східної України під так званим брендом «новороссия».

За такі протиправні дії йому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, а також глорифікації осіб, які здійснювали збройну агресію рф проти
України) Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття зловмисника проводили співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області спільно з кіберполіцією за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

 

 

peredplata