Суд у Чернівцях покарав умовно продавця “гуманітарних” автівок

Із проданих автомобілів суд зняв арешт і їх передали військовим частинам.

Шевченківський районний суд Чернівців визнав винним громадянина України, який продав автівки, ввезені з-за кордону як гуманітарну допомогу для ЗСУ.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 26 серпня.

За матеріалами справи, у червні обвинувачений через Чернівецьку митницю ввіз до України як гуманітарну допомогу автомобілі марок «Nissan Navara Rally Raid», 2004 року випуску, «Mitsubishi L200» (2004), «Mercedes-Benz» (2002) та «Toyota rav4» (2007).

У цей час волонтер, яка шукала на території Чернівецької області автівки для потреб військових ЗСУ, звернулася до обвинуваченого за допомогою – їй необхідний був транспорт підвищеної прохідності. Жінка повідомила, що має для купівлі 12 тисяч євро.

Під час телефонної розмови обвинувачений повідомив волонтерці, що має потрібні автомобілі.

Жінка заплатила за машини і громадська організація «Буковинська громада» планувала безкоштовно передати їх одній із військових частин.

Загалом із 8 по 27 червня чоловік продав гуманітарної техніки на 12 тисяч євро або 466 тисяч гривень. Йому інкримінували ч.3 ст. 201-2 КК України, тобто продаж товарів гуманітарної допомоги для отримання прибутку в значному розмірі, під час воєнного стану.

27 червня одразу після затримання підозрюваний був госпіталізований у вкрай важкому стані, без свідомості, в комі з діагнозом «Гіпертонічна хвороба ІІ, кризовий перебіг. Церебральний судинний криз».

Згодом він уклав із прокурори угоду про визнання винуватості. Суд узяв до уваги визнання вини, тяжкий стан здоров’я фігуранта і допомогу ЗСУ.

Суд затвердив угоду, визнав обвинуваченого винним та призначив 5 років в’язниці, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком у 1 рік.

Із проданих автомобілів суд зняв арешт і їх передали військовим частинам.

 

https://borgexpert.com/ 

peredplata