Герої: Буковини: на війні під Ізюмом загинув кіборг, розвідник, чемпіон України з кікбоксингу Олександр Фештрига

Кіборг та розвідник Олександр Фештрига із позивним Сакура загинув 22 травня 2022 року під м. Ізюм Харківської області. Захиснику було 42.

Джерело: Чернівецька ОВА. 

Олександр народився у с. Репужинці Чернівецької області. Коли йому було 3 роки, батьки розлучилися, тому батька йому замінив дідусь. Хлопчик з дитинства обожнював домашніх тварин, гори, ліс. Не переносив плач, був веселий, позитивний, дружелюбний та енергійний. До школи пішов у Чернівцях, однак замість навчання його захопленням став спорт, а саме бокс. У нього він пірнув з головою. Підлітком він із боксу перейшов на заняття карате у клубі «Сакура». Згодом назва цього клубу стане його позивним у війську. Впертість та сила волі Олександра допомогли йому у спорті – він став 6-разовим чемпіоном України з кікбоксингу. 

Згодом чоловік одружився, вступив у сільськогосподарський технікум та отримав спеціальність бухгалтера, займався тренерською роботою, виховував сина своєї дружини від першого шлюбу і дуже хотів своїх дітей. А ще завів собаку породи пітбуль і назвав його «Кнопою» . Любив їздити з псом у рідне село, гуляти на пагорбі коло Дністра, спілкуватися з рідними.

Пізніше чоловік одружився вдруге. Там він вже виховував власну доньку Кіру.

А за два роки почалася Революція Гідності, де Сакура брав активну участь. Там познайомився з «Правим Сектором», з якими пізніше, у 2014-му, вирушив на війну добровольцем на Донбас. Був у боях за Донецький аеропорт, Піски, Авдіївку. 2015 року отримав 5 поранень, втратив око і 17 зубів. І попри це, залишався у війську, займався спортом, вишколював інших військових.

Коли почалася повномасштабна війна, Сакура вирушив захищати Харківщину у складі 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр». Обіймав посаду головного сержанта розвідувальної роти. А у травні підірвався на ворожій розтяжці.

Поховали захисника у рідному селі. У нього залишилися мама, дружина і донька.

Матеріал підготувала агенція «Або» у рамках громадської ініціативи – Меморіал героїв.

 

peredplata