5-6 тис. дол США з особи: на Буковині СБУ заблокувала черговий канал переправлення за кордон ухилянтів

СБУ на Буковині вже вкотре виявила і заблокувала черговий канал нелегального переправлення за кордон ухилянтів

Про це повідомляє Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області.

Співробітники СБ України в Чернівецькій області локалізували протиправну діяльність групи осіб, яка спеціалізувалася на незаконному переправленні через держкордон втікачів від мобілізації в часі воєнного стану.

За оперативною інформацією, такий канал організували троє буковинців. Переправляти своїх “клієнтів” до ЄС зловмисники планували на ділянці так званого “зеленого кордону”, тобто поза межами пунктів пропуску. Тариф на “міграційні послуги ” становив 5-6 тис.дол. США з особи.

Проте цим планам здійснитись не вдалося – основного фіґуранта затримали правоохоронці в Чернівцях під час отримання від “клієнта” другої частини обумовленої суми в розмірі 5700 дол.США.

Майже одночасно у прикордонній зоні правоохоронці затримали спільника, який перевозив у легковику трьох ухилянтів з різних областей нашої держави, котрі не хотіли захищати Україну і вирішили втекти від мобілізації.

Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Триває слідство для встановлення усіх причетних до протиправного бізнесу осіб.

Спецоперацію проводили оперативники СБУ в Чернівецькій області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

 

 

peredplata