Ціль — не Київ, а захід України. У Генштабі попередили про ризик повторного наступу з Білорусі

За даними Генштабу ЗСУ, загроза поновлення наступу рф на Україну на північному фронті зростає. Однак ціллю агресора буде не Київ.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов, пише НВ.

«Загроза відновлення ЗС рф настання на північному фронті зростає. Цього разу напрямок наступу може бути змінений на захід білорусько-українського кордону для перерізання основних логістичних артерій постачання озброєння та військової техніки Україні від країн-партнерів», — сказав він.

Громов зазначив, що на території Білорусі продовжуються заходи щодо розгортання авіаційних підрозділів, підрозділів інших родів військ ЗС росії.

Крім того, у Білорусі проводяться заходи щодо підготовки до прихованої мобілізації.

Громов додав, що Білорусь продовжує надавати свою територію для запуску балістичних ракет і дронів, а також розмістила на своїх аеродромах літаки МіГ-31, які можуть бути озброєні крилатими ракетами.

10 жовтня білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ і Москва домовилися про розгортання регіонального угруповання військ. Лукашенко заявив, що основу угруповання складатимуть Збройні сили Білорусі. Водночас він доручив прийняти та розмістити «не одну тисячу» російських військових на території республіки.

15 жовтня в Міноборони Білорусі повідомили про прибуття на територію республіки «перших ешелонів» з російськими військовослужбовцями, що входять до складу так званого регіонального угруповання військ РФ та РБ.

peredplata