Намагався перетнути кордон з фальшивими документами: 26-річному чоловіку загрожує 5 років тюрми

Слідчі поліції повідомили про підозру тернопілянину у використанні підроблених документів.
Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
У Чернівецькому районі поліцейські викрили 26-річного чоловіка, який за допомогою фальшивих довідок намагався перетнути державний кордон у період воєнного стану. За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Винуватцю загрожує до п’яти років позбавлення волі.
 
17 жовтня у селі Тереблече на контрольно-пропускному пункті відділу «Порубне» під час проходження митного контролю житель Тернопільської області використовував документи з ознаками підробки. При перетині державного кордону з Румунією порушник пред’явив для перевірки прикордонникам підроблений паспорт з відміткою про оформлення на постійне місце проживання у республіці Польща з 31 січня цього року.
 
Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частинами 3 і 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України  
 
Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури поліцейські повідомили порушнику про підозру.
Документи з ознаками підробки поліцейські вилучили та направили для проведення відповідної експертизи.
 
Наразі триває досудове розслідування.
 
Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.
 
 
 

peredplata